Concordia: Kunstreis Duisburg en Bochum

22 november 2019 - 22 november 2019
De kunstreis is terug! Op vrijdag 22 november organiseert Concordia een compleet dagje uit. Met bezoek aan twee musea en rondleiding op het programma. Net als een uitgebreide lunch! Musea Küppersmühle in Duisburg en Museum unter Tage in Bochum worden bezocht. De hele dag is speciale aandacht voor kleur in al haar facetten in de nieuwere kunst en wordt weer begeleidt door Judith.
De kunstreis bedraagt €95,-, Members van Museum No Hero krijgen met een speciale code €10,- korting.

MKM Museum Küppersmühle für Moderne Kunst

Bij dit museum is Tentoonstelling : KATHARINA GROSSE X GOTTHARD GRAUBNER te zien. Twee totaal verschillende concepten van schilderen worden tegenovergesteld, die overeenkomen in de existentiële kracht van kleur. Daarnaast worden de highlights uit de collectie Ströher getoond, een van de belangrijkste en omvangrijkste collecties van Duitse kunst na 1945. Ook worden werken van de schilder, graficus en vormgever Otto Hofmann (1907-1996) vertoond.

Meer over Museum Küppersmühle

Museum unter Tage / Situation Kunst (für Max Imdahl)

Hier is Farbanstöße. Farbe in der neueren Kunst (te vertalen tot Kleur-impulsen. Kleur in de nieuwere kunst) te zien.
Kleur is overal. Kleur als kracht, kleur in de historie, de kleur van de dingen, kleur en vorm in de ruimte, kleur in beweging, relativiteit van kleur, relativiteit van waarneming,kleur belevenen kleur als dimensie van de existentie. Alles komt aan de orde in dit museum.

Meer over Museum unter Tage

• 8:30 uur - Vertrek Station Delden richting Enschede (verzamelen: 8.15 uur)
  • 9:15 uur - Vertrek Enschede (verzamelen 9.00 uur), de reistijd is ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • 11:00 uur - Rondleiding Museum Küppersmühle für Moderne Kunst, Duisburg (60 minuten)
  • 12:00 uur - Tijd oop op eigen gelegenheid de Sammlung STRÖHER te bezoeken (45 min)
  • 13:00 uur - Uitgebreide Lunch
  • 15:00 uur - Bezoek aan Museum unter Tage, Bochum inclusief rondleiding (60 minuten)
  • 16:00 uur - tijd om op eigen gelegenheid het museum te bezoeken
  • 17:00 uur - Vertrek naar Enschede (reistijd: 1 uur 40 min)

MEMBERSACTIE

Als member van Museum No Hero krijg je €10,- korting op de Kunstreis met een speciale kortingscode! Deze kortingscode is voor maximaal twee personen geldig. Mail naar info@museumnohero.nl voor de code.