Leren kijken met je oren bij Museum No Hero

Alle zintuigen
Wanneer je oog in oog staat met een kunstwerk, verwacht je dat wat je ziet, jouw indruk van het kunstwerk bepaalt. In andere woorden: What you see is what you get. Maar klopt dat wel? Componist en theaterschrijver Geert Christenhusz (1949) laat tijdens deze lezing en rondleiding zien dat onze eerste indruk niet alleen gevormd wordt door onze ogen, maar bijvoorbeeld ons gehoor ook van invloed is op hoe wij (beeldende) kunst beleven. En wanneer we een werk aan mogen raken, verandert onze impressie opnieuw.

Invloed van tijd en plaats
Tijdens de lezing onderzoeken we ook de invloed van tijd en plaats op de relatie van kunstwerk – toeschouwer. Maakt hetzelfde schilderij in een andere tijd, op een andere plaats, bij een andere geluidservaring, een andere geurwaarneming, geplaatst achter een glaswand, dezelfde indruk op jou, de toeschouwer? Christenhusz geeft prachtige voorbeelden uit de praktijk waarbij je de vertrouwde museumzalen op een totaal andere wijze leert kennen. 

Waar & Wanneer
Data: 16 september, 14 oktober, 11 november, 16 december 2018, altijd om 15.00 uur. Locatie: Clubhuis (eerste verdieping kantoor). Let op: alleen te bereiken via eenn trap, niet geschikt voor minder validen. Het programma begint op de eerste verdieping van het kantoor, in Het Clubhuis onder genot van een kopje koffie of thee. Na de inleiding neemt Christenhusz jullie mee naar de museumzalen voor een vervolg van deze ontdekkingstocht. 

Over Geert Christenhusz
De Duitse filosoof en (hermeneutisch) estheticus Hans Georg Gadamer (1900-2002) is met zijn ideeën over 'Wirkungsgeschichte', 'Vorverstehen' en 'Horizontverschmelzung' voor componist, theaterschrijver, dichter en mededirecteur van Muziektheater Bureau Mélange Geert C.A.M. Christenhusz (1949) een grote inspiratiebron om eens 'over de horizon' van een kunstwerk te kijken.

  • € 25,00 per persoon (normaal tarief, inclusief entree museum, koffie/thee)
  • € 15,00 per persoon voor vrienden (No Hero-members en Amices)

Tot de 14e!

Bestel alvast je tickets om zeker te zijn van deelname (maximaal 30 personen).

Bezoekersinformatie

14 oktober 2018 15:00 - 17:00 uur 25,00 koop ticket