Lezing: Andy Warhol

Andy Warhol is de meester van de popart. Iedereen kent zijn Campbell soepblikken of zijn zeefdrukken van Marilyn Monroe of Koningin Beatrix, maar Warhols werk kent ook een andere kant. In deze lezing door kunsthistoricus Wouter Weijers (docent Radboud Universiteit) wordt juist die andere kant van Warhol uitgelicht.

In de tentoonstelling 'Andy Warhol: Forever Young' wordt het leven van Andy Warhol getoond aan de hand van foto's die door bekende Amerikaanse kunstenaars van hem zijn gemaakt. Zijn werken zijn bekend, een aantal iconische zeefdrukken zijn in het museum te zien. Toch kan het werk van Warhol ook op een andere manier gelezen worden dan op de "typische" pop-art manier, de werken zouden zelfs een meer religieuze kant kunnen hebben... In de lezing vertelt kunsthistoricus Dr. Wouter Weijers meer over deze kant van Warhols werk.

Dr. Wouter Weijers

Dr. Wouter Weijers is universitair docent Moderne en eigentijdse kunst. Hij volgde de lerarenopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en studeerde Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift Verbeelde herinnering. Essays over naoorlogse kunst en het cultureel geheugen. Zijn onderzoek richt zich op de kunst na 1945 en in het bijzonder op de wijze waarop herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen in de wereld gestalte krijgen in kunstwerken.

Waar en wanneer

De lezing vindt op woensdagmiddag 24 april om 15:00 uur plaats in het Clubhuis naast het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. 

Bezoekersinformatie

24 april 2019 15:00 - 16:00 uur Gratis op vertoon van een geldig entreebewijs koop ticket