Lezing: Het verhaal achter 'Women of Japan'

Hoe vertel je het verhaal van de positie van de Japanse vrouw en hoe geef je dat vorm in een tentoonstelling? Gemma Boon geeft in deze lezing op de Universiteit Twente een kijkje achter de schermen van een museum, maar vertelt ook het verhaal van de tentoonstelling ‘Women of Japan’.

Wat is het verhaal dat je wilt vertellen over de positie van vrouwen in de Japanse maatschappij? En hoe geef je zo’n verhaal vorm in een tentoonstelling? Deze lezing biedt een kijkje achter de schermen van een museum. Drs. Gemma Boon, kunsthistorica en directeur van museum No Hero, belicht zowel de organisatorische kant van de expositie als het verhaal erachter. Uitgangspunt is de tentoonstelling Women of Japan die vanaf februari te zien is. Japan is niet alleen het land van serene tuinen of een geciviliseerde theecultuur. De schaduwzijde is dat vrouwen worden aangemoedigd om op levensgrote Lolita-poppen te lijken; in de Japanse porno-industrie gaat jaarlijks enorm veel geld om. Wat betekent gelijkwaardigheid en emancipatie? Voor iedereen die interesse heeft in Japan én wil weten hoe je een verhaal door middel van een expositie vertelt.

Waar en wanneer?

Deze lezing maakt deel uit van een reeks lezing onder de noemer Studium Generale aan de Universiteit Twente. De lezing vindt plaats op dinsdag 26 maart tussen 19:30 en 21:00 in het Vrijhof/Amfitheater op de Enschedese campus van de Universiteit (De Veldmaat 5, 7522 NM Enschede) en is gratis toegankelijk.

Graag ontvangen wij van u een mailtje of u erbij bent, deze kunt u sturen naar info@museumnohero.nl

 

 

Bezoekersinformatie

26 maart 2019 19:30 - 21:00 uur Gratis - Graag ontvangen wij van u een mailtje of u erbij bent, deze kunt u sturen naar info@museumnohero.nl koop ticket