10.000 bezoekers!

1 oktober 2018

Met bloemen en een No Hero-membership voor een jaar verwelkomde Gemma Boon, directeur van Museum No Hero, vrijdagochtend de 10.000ste bezoeker van het museum. Aad en Gemma Bontje uit Dronten, Flevoland, waren de gelukkigen die het bezoekersaantal van 10.000 rond maakten. Museum No Hero opende in april van dit jaar en werd meteen omarmd door het publiek, regionaal én nationaal.

We bezoeken een paar dagen Delden en zagen in hotel Het Wapen van Delden waar we logeren de prachtige folder van Museum No Hero en besloten meteen langs te gaan’. - Gemma Bontje.

Bezoekers No Hero

Niet alleen bezoekers uit de directe omgeving en Twente weten het museum te vinden, ook de rest van Nederland is op de hoogte van het feit dat er in het oosten van het land een nieuwe culturele bestemming is bijgekomen. Van de 10.000 bezoekers komt ca. 40% uit Twente en 60% uit de overige provincies en zelfs het buitenland, tot aan het Amerikaanse Californië toe. Opvallend is ook de populariteit van het No Hero-membership. Voor € 20 (reguliere toegangsprijs € 12,50) krijgt de bezoeker een jaar lang gratis toegang tot het museum. Tot nu toe heeft No Hero 1.100 members weten te werven.

We zijn ontzettend blij dat we zo snel door het Nederlandse museumpubliek omarmd zijn. We voelen ons niet alleen zeer welkom in Delden maar het feit dat het museum al 1.100 members heeft betekent dat bezoekers door het hele land zich met ons verbonden voelen en terug willen komen’. - Gemma Boon.

Museum No Hero en de No Hero Foundation

In april 2018 opende Museum No Hero zijn deuren. Museum No Hero toont beeldende kunst uit vijf werelddelen en vijf eeuwen kunstgeschiedenis, vanuit het perspectief van internationale ontwikkelingen in de geschiedenis, politiek en maatschappij, om bezoekers te stimuleren om de eigen context te onderzoeken en houvast te bieden. Niet de verzamelaar staat centraal, maar het genieten van kunst, liefst in een internationale context. Om deze reden werd in 2007 de No Hero Foundation opgericht.