Een beeldige tuin

Aan de zuidzijde van het monumentale pand van Museum No Hero
strekt zich, voorbij het verrukkelijke terras, een prachtige parktuin uit. Deze wordt met enthousiasme onderhouden door een aantal vrijwilligers van No Hero. Als je in de centrale gang van het museum staat en naar buiten kijkt, zie je de grote, in Franse stijl ontworpen, tuinaanleg. Er zijn maar liefst twee vijvers, en de eerste daarvan heeft een vorm die is afgeleid van de originele plafondornamenten in de hal. Je moet het weten, maar wat een subtiel detail!

Onze blik wordt vanzelf verder de tuin ingetrokken. Dit komt door een mooie
zichtas die van noord naar zuid loopt. Achterin vormt een drie meter hoog beeld van de Chinese kunstenaar Sui Jianguo (1956), Legacy Mantle, een verrassende afsluiting.

De door reusachtige Twickelbomen omzoomde tuin vormt een schitterend decor voor nog meer kunstwerken. Zo kun je er ook de beelden La Femme van de Twentse kunstenaar Ruurd Hallema (1954) en Rising Africa van Wessel Couzijn (1912-1984) bewonderen. Zo versterken landschap en een kunst elkaar op een natuurlijke manier.

Kom naar No Hero en vorm jezelf een beeld van deze ‘beeldige’ tuin! Ons terras
nodigt uit tot een moment van voluit genieten.
Welkom!

Lambert Vrielink en Erik Lips, No Hero