Meetings met een gouden randje

14 september 2018

Een van de leukste dingen van mijn stage is dat ik mee mag met allerlei afspraken van Gemma. Zo kom ik op veel speciale plekken en ontmoet ik leuke en bijzondere mensen. Al deze afspraken zijn – net als mijn stage – erg verschillend van aard. Zo kan het dat we de ene dag afreizen naar Borne voor de opening van een tentoonstelling over kant in het Bussemakershuis en de andere dag naar Nijmegen om met een van mijn docenten aan de universiteit te praten over een tentoonstelling die opent in september 2019.

De meeste afspraken die we op dit moment hebben, staan echter in het teken van Women of Japan. Deze tentoonstelling opent in februari 2019 en op dit moment zijn we intensief bezig met de voorbereidingen. Nu ik concreet bezig ben met het maken van een tentoonstelling, besef ik pas hoeveel mensen er eigenlijk bij zo’n groot project betrokken zijn, zeker wanneer je met veel van die mensen afspraken hebt. Deze afspraken brengen ons tevens naar de meest speciale plekken. Onze buren bijvoorbeeld! Nu lijkt op bezoek gaan bij je buren niet heel bijzonder, maar wanneer dit kasteel Twickel is, ligt dit net wat anders. Het kasteel is namelijk maar een paar dagen per jaar geopend voor publiek en dat maakt het redelijk bijzonder om op een doordeweekse donderdag de oprijlaan op te lopen. Op dat soort momenten kan ik me eigenlijk alleen maar bedenken hoeveel ik bof met mijn stageplek!

Moos Engelbertink is stagiair bij Museum No Hero en studeert kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In deze blog vertelt ze over haar ervaringen als stagiair in het museum.