Scholenproject Open Monumentendag van start bij Museum No Hero

28 september 2018

In het teken van het scholenproject van de Open Monumentendagen zijn gisteren de eerste basisschoolleerlingen op bezoek geweest bij museum No Hero.

De leerlingen uit groep 7 doorlopen een audiotour in het nieuwe museum. Door middel van de audiotour en de interactieve vragenlijst kunnen de kinderen op een andere manier naar kunst (leren) kijken. Door de vragenlijst gaan ze met elkaar in gesprek en geven ze hun mening en ideeën over de kunst objecten.

Het landelijke thema ‘In Europa’ komt uitermate goed tot zijn recht in het museum. Niet alleen heeft het monumentale pand waar No Hero in gevestigd is een Europees handelsverleden, ook natuurlijk de tentoonstelling ‘ich bin ein Berliner’ draagt een goed steentje bij aan het thema.

De groepen leerlingen kunnen met 15 kinderen tegelijk het museum betreden. De andere helft van de groep maakt een rondwandeling naar Kasteel Twickel, dit jaar de startlocatie van de open Monumentendagen.

Ruim 250 kinderen komen dit jaar door het Scholenproject in aanraking met kunst, cultuur en historie in de gemeente Hof van Twente. Het scholenproject loopt nog tot 12 oktober.