Verbinding door kunst

28 augustus 2018

Terwijl de rol van technologie steeds groter wordt, groeit ook het aantal burn-outs en depressies. Om de nare bijeffecten van deze maatschappij te bestrijden, zijn we zelf steeds actiever op zoek naar geluk. Welness therapie, mindfull running, detoxvakanties en slaap-apps worden steeds normaler. Kunnen we "relaxen in het museum" ook aan deze lijst toevoegen?

Kan kunst voor geluk zorgen?

Kunst, musea en galeries zijn fundamentele plekken voor het 'vinden van geluk'. Ze zorgen ervoor dat je de wereld om je heen vanuit een ander perspectief gaat bekijken, dat je een gevoel van eenheid ontwikkelt en dat je wordt wakkergeschud. Het is een moment van bezinning, maar ook van zelfreflectie.

‘Verbinding’ wordt steeds belangrijker in de zoektocht naar geluk. Medium schreef een artikel over 'happiness in musea' en hoe wij mensen met elkaar verbinden door middel van kunst. Dat is toch wel een geluksmomentje! Ze beschreven ons als volgt:

Het hele artikel kan je hier vinden.