Een warm welkom

18 juli 2018

Vorige week woensdag ben ik - Moos - begonnen met “proefdraaien” voor mijn stage bij Museum No Hero. Hoewel ik pas in september officieel begin met mijn stage, mag ik in mijn vrije weken deze zomer alvast een kijkje in de keuken nemen en meedraaien met het team. Vandaar dat ik nu ook de blog van mijn voorgangster Alexandra overneem. Als bijna vierdejaarsstudent kunstgeschiedenis wilde ik ook weleens de praktische kant van de museumwereld meemaken en een stage leek me daarvoor geschikt. Uiteindelijk ben ik bij Museum No Hero terecht gekomen en daar ben ik alleen maar enorm blij mee.

Ook al ben ik hier pas een week, ik voel mu nu al heel erg thuis in het museum en zeker in het team. Iedereen is ontzettend aardig, ik krijg op al mijn vragen antwoord en ik heb al heel veel verschillende dingen mogen doen, van bruiklenen uitzoeken voor een tentoonstelling tot administratieve taken. En dat brengt me bij mijn volgende punt: het feit dat ik in de vijf dagen die ik hier nu rondloop al ontzettend veel heb geleerd. Dingen waar ik tijdens mijn studie nooit achter was gekomen. Als kunstgeschiedenisstudent hoor je natuurlijk wel altijd begrippen als bruiklenen, maar hoe je er precies een aanvraagt bij een ander museum had ik tot voor deze week niet geleerd. En zo zijn er nog veel meer dingen. Dat ik dit allemaal mag leren in een beginnend museum, vind ik misschien nog wel leuker, juist omdat je vanaf een relatief beginnende fase betrokken bent, krijg je de kneepjes van het vak beter door. Dat ik dat dan mag doen in zo’n warm bad als Museum No Hero vind ik alleen maar fantastisch!