de No Hero Foundation

Het ontstaan

Bij museum No Hero staat de verzamelaar niet centraal, maar het genieten van kunst, liefst in een internationale context. Dat is de reden waarom in 2007 de No Hero Foundation is opgericht. Te vaak werden in die tijd de verzamelaars door de media als echte helden neergezet en dat was bij de verzamelaar van deze collectie absoluut niet de bedoeling.

Hij wilde juist zijn verzameling met het publiek delen om samen met bezoekers van de kunst te kunnen genieten.

De foundation heeft twee belangrijke doelstellingen, namelijk;

  1. Het beheren van de No Hero collectie
  2. Het promoten en stimuleren van kunstactiviteiten in Oost-Nederland

Omdat de museumcollectie gebaseerd is op de No Hero collectie, is de naam Museum No Hero gekozen.

Drie geluksfactoren

Museum No Hero faciliteert geluk

Museum No Hero ziet er op het eerste gezicht uit als de meeste kunstmusea. En toch is het anders. Museum No Hero faciliteert plezier in kunst.

"Kan kunst gelukkig maken? Misschien niet. Maar wij gebruiken kunst als instrument om bezoekers te helpen reflecteren, wortels te zoeken, verbinden, groeien en lief te hebben."

Eerste geluksfactor

Verbinding

De eerste geluksfactor is 'Verbinding'. Museum No Hero laat zien wat ons verbindt. Wat hebben wij gemeen met een kunstenaar uit China? Welke verlangens en dromen delen we? Waardoor worden wij gedreven? Museum No Hero gebruikt kunst uit de hele wereld om de veelheid aan verhalen met elkaar te delen en ons te laten voelen dat we onderdeel zijn van een groot netwerk van mensen met gedeelde idealen, wensen en dromen.

Tweede geluksfactor

Nut

De tweede geluksfactor is 'Nut'. Om gelukkig te zijn moeten we het gevoel hebben dat ons leven ertoe doet. Dat het zin heeft. Museum No Hero helpt je te zoeken naar jouw antwoord op de grote vragen in het leven en geeft houvast in een alsmaar grotere wereld, waarin we dankzij het internet toegang hebben tot een overload aan informatie.

Derde geluksfactor

Groei

De derde factor is 'Groei'. Waarom stoppen mensen hun energie in gitaar leren spelen? Niet omdat ze hiermee hopen beroemd te worden, maar omdat het aanleren van een nieuwe vaardigheid gelukkig maakt. Museum No Hero daagt je uit om je grenzen te verleggen en nieuwe kennis op te doen, bijvoorbeeld door meer over kunst en kunstenaars te leren, maar ook door mee te doen aan workshops en activiteiten. Kunst is het startpunt voor een gesprek. Een gesprek over wat ons bindt, wat ons onderscheidt en wat we belangrijk vinden. Maar ook over schoonheid, angst of onbegrip.